استاد معظم آیت الله حاج شیخ علی فروغی (سلمه الله)
توجه به حضور خداوند

باید تمرین کنیم که خدا را ناظر و شاهد اعمال خود ببینیم. در حجره که تنها نشستهای، در خیابان، کوچه، هر جا که هستیم باید تمرین کنیم. دائما باید به خود تلقین کنی که در حضور خدا هستی و خدا تو را میبیند تا در این عالم با حیا زندگی کنی. آدمی وقتی کسی را ناظر اعمالش میبیند، حیا میکند. ممکن است شما در خیابان در ملأ عام حتی آب هم نخورید چون حیا میکنید.
استاد معظم آیت الله فروغی (سلّمه الله)
شاهدان اعمال انسان

شاهدانی در عالم وجود دارند که در صحنه قیامت آمده و شهادت میدهند. همچنین خداوند تهدید میکند؛ یعنی اگر کار بد هم میخواهید بکنید، بکنید اما بدانید که شاهدانی وجود دارند. خداوند تبارک و تعالی، پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و مؤمنان شاهداند.
استاد معظم آیت الله فروغی (سلّمه الله)
غنای نفس

«اللَّهُمَّ اجْعَلْ غِنَایَ فِی نَفْسِی»(إقبال الأعمال، ج1، ص 342) خدایا! مرا غنی کن، اما غنا را درونم قرار بده.
استاد معظم آیت الله فروغی(سلمهالله)
شرح بیداری دل (بخش دوم)

در دنیای امروز که عصر تکنولوژی و پیشرفت صنعت است بشر فکر میکند تکامل یافته در حالی که تکامل به پیشرفت در صنعت و ابزار نیست بلکه وقتی که انسان بتواند از ابزارهایی که در اختیار دارد به درستی استفاده کند تکامل پیدا کرده است.
استاد معظم آیت الله فروغی (سلمهالله)
راز عبادت عاشقان (بخش دوم)

عدهای تاجرانه خدا را عبادت میکنند به جهت بهشت و نعیم آن و رهایی از آتش دوزخ میپرستند و خدای متعال نیز از سر لطف و رحمت خویش وعده ثواب و نعمت داده است، اما اگر به بطن واقع وارد شویم و با بینشی ژرف در آن نظر کنیم میفهمیم که این کار عبادت نیست بلکه معصیت است.
استاد معظم آیت الله فروغی (سلمهالله)
راز عبادت عاشقان (بخش اول)

ار هر کس نشانی از همت او و آثار هر فرد بیانگر دارایی اوست وقتی صحبت میکنیم، سخنانمان نماینده عالم درون ما بوده و نشان میدهد که درون ما چه جمع است و آبشخور جان ما کجاست؟
آدمی مخفی است در زیر زبان
این زبان پرده است بر درگاه جان(مثنوی معنوی،دفتر دوم،بخش٢١)
کلماتی که از زبان خارج میشود ترازوی سنجش ماست، میتوانیم خودمان را با گفتارهایمان بشناسیم.
جلسه اخلاقی معرفتی استاد فروغی
اطّلاعیه جلسه اخلاق شب جمعه آیت الله علی فروغی

جلسه اخلاق شب جمعه استاد معظم حضرت آیت الله علی فروغی با محوریت شرح رساله حقوق امام سجاد علیه السلام تحت عنوان (و اَمّا حَقُّ الصَّلاه) پنج شنبه مورخه 96/10/28 در آدرس قم، خیابان توحید، کوچه توحید ۲، مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام بعد از اقامه نماز مغرب و عشا توسط معظم له منعقد خواهد شد.
در محضر استاد فروغی (سلّمه الله)
حدیث عشق

وجود رسول اکرم (ص) نه تنها در بین انبیاء الهی، بلکه در کلّ هستی دارای جایگاهی عظیم و بی بدیل است که حضورشان موجب شرف و رونق عالم می شود؛ به مانند اینکه جمعیتی به جهت ورود بزرگی و صاحب مقامی مجتمع گردد اگر آن بزرگ بدان مجلس نرود آن اجتماع بی معنا خواهد بود.
در محضر استاد فروغی (سلّمه الله)
بدون بندگی انسان را بالا نمیبرند. پیامبر (ص) آینه عبودیّت برای همگان است.
بدون بندگی انسان را بالا نمیبرند. پیامبر (صلیالله علیه وآله وسلّم) هرچه در زندگیاش دارد، شأنی از شئون بندگی اوست. او آینه عبودیّت برای همگان است.
در محضر استاد فروغی (سلّمه الله)
رسول اکرم (ص)، کانون محبّت

خداوند در شب مهمانی ویژه در شب معراج، بندگی را به حضرت اعطا کرد. موقع صبح نیز آیه نازل شد: «سُبْحانَ الَّذی أَسْرى بِعَبْدِهِ لَیْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى»؛ خدای سبحان بندهاش را شبانه بالا برد. حضرت مقام عبودیت محضه را دریافت کرد. عبد محض خدا، کانون توحید و رحمت و محبت خداست. چنان نسبت به بندگان رحمت و محبت داشت که خداوند در بعضی از آیات به حضرت دلداری میدهد «فَلَعَلَّکَ باخِعٌ نَفْسَکَ عَلى آثارِهِمْ إِنْ لَمْ یُؤْمِنُوا بِهذَا الْحَدیثِ أَسَفا»؛ حبیب من! میخواهی از تأسف جان دهی که چرا به حرفت گوش نمیدهند و به قرآن ایمان نمیآورند؟! میخواهی از غصه بمیری که چرا ایمان نمیآورند؟!
در محضر استاد فروغی (سلّمه الله)
مرزبانی نفس

همان گونه که خداوند در کمین انسان است که: «إِنَّ رَبَّکَ لَبِالْمِرْصَادِ». شیطان هم در کمین گاه انسان نشسته تا در زمان مناسب تیرش را به سویش پرتاب کرده و آدمی را شکار کند. هیچ وقت هم خسته نمیشود مترصد فرصت است. گاه به وسیله یک نگاه هرزه تیرش را به سوی انسان رها میکند که فرمودند: «انَّ النَّظْرَهَ سَهْمٌ مِنْ سِهَامِ إِبْلِیسَ مَسْمُومٌ».
در محضر استاد فروغی (سلّمه الله)
محبّت اهل بیت (علیهم السّلام)، راه تربیت

محبّت انسان تمام دارایی اوست. با خرج کردن محبت در راه اهل بیت (علیهم السّلام) با آنها وحدت یافته و تربیت پیدا می کنیم./ هر چه را دوست داشته باشی، با همان هستی. هر چه در عالم محبت بیابی، همان هستی.
در محضر استاد فروغی (سلّمه الله)
ذبیح الله

وقتی آدمی دل به حق داد و خود را مملوک خدا دید حقیقتا ذبیح الله خواهد شد و آنکه در درون ذبیح الله شد، حقیقتاً شهید خواهد بود؛ شهادت بیرونی نیز اگر مصلحت و اراده الهیه باشد دست خواهد داد. مهم آن است که در درون ذبیح الله شویم تا رشد کنیم و به حیات متعالی دست یابیم و الّا ناقص و ناکام خواهیم ماند.
در محضر استاد فروغی (سلّمه الله)
سرمایه محبّت

یکی از بزرگترین موهبتهای الهی که در حقیقت وجود انسان تعبیه شده و اصلیترین سرمایه و دارایی اوست، نعمت محبت است. انسان باید این سرمایه را در مسیری صرف کند که برایش عایداتی داشته و او را به حقیقت خود و انسانیتش بازگرداند. اگر انسان این [سرمایه عظیم] محبت را [در فرصت محدود دنیا] درست خرج نکند، در حقیقت انسانیت خود را ضایع کرده و حاصل عمر او غصه خواهد بود.