پاسخ استاد فروغی:
الف) به اندازه توانایی باید برنامهریزی و کار کرد. همه آنچه ذکر کردید اعمال خوبی است. کسی که با برنامه کار میکند، موفق خواهد بود.
ب) کتاب «معراجالسعاده» را بخوانید. انسان باید به کبریایی خداوند توجه داشته باشد و همه خوبیها و زیباییها را از خدا ببیند در اینصورت شکر خدا را بجا خواهد آورد و هرگز دچار غرور نخواهد شد. کسی که خوبیها و نعمتها را از خود میبیند؛ فریفته میشود که خود این حالت موجب کفران نعمت است.
ج) مؤمن باید تکلیف خود را انجام دهد. در مرحله اول وظیفه خود را بفهمد و در مرحله دوم همان را انجام دهد. ثمره و نتیجهاش با خداست، باید تسلیم بود.
پاسخ استاد فروغی:
در بلاها باید صبر کرد و زیارت و توسل به اهلبیت(علیهمالسلام) مخصوصا أباعبدالله الحسین(علیهالسلام) کارساز است.
پاسخ استاد فروغی:
وظیفه ما تطهیر نفس است و هر چه خدا عنایت کرد، خود میداند.
پاسخ استاد فروغی:
محبت، ریشه در معرفت دارد. هر چه باب معرفت به روی انسان بازتر شود، به همان اندازه محبت هم فزونی مییابد. در حدیث داریم: «الْحُبُّ فَرْعُ الْمَعْرِفَه»(مصباح الشریعه، ص 119) محبت، نتیجه معرفت است.
برای تحصیل معرفت دو راه توصیه میشود: 1. خواندن کتابهای معرفتی مثل شرح زیارت جامعه کبیره
2. طهارت نفس و حفظ خود از گناه و وسوسه تا سنخیت بین ما و اهلبیت(علیهمالسلام) حاصل شود.
پاسخ استاد فروغی:
به آنچه میدانید عمل کنید، بقیه توفیقات از جانب خداوند شامل حالتان میشود. در روایت داریم که «هر کس بدانچه میداند عمل کند، خداوند نادانستهها را به او میآموزد.»
پاسخ استاد فروغی:
1.شبها زود بخوابید و آیه آخر سوره کهف را به نیت بیدار شدن بخوانید و باید عادت کنید به زود خوابیدن.
2.محبت در خانواده و حلم در اخلاق و رفتار، اساس موفقیت است.
پاسخ استاد فروغی:
هر که بر غیر سفره توحید که همان شریعت است بنشیند و از آن تغذیه نماید، هرگز به مقصد نخواهد رسید. رؤیت بعضی مکاشفات دلیل بر درستی راه نیست. مکاشفات مراحلی دارد که در مراحل ابتدایی آن، بتپرست هم میتواند مکاشفه نماید اما مرحله انتهایی آن که توحید و رسیدن به سعادت ابدی است، فقط به روی اهل شریعت و ولایت باز است و این مطلب در جای خود تحقیق شده است.
برای بدست آوردن استاد باید تحقیق کنید و از اهلش و اساتیدی که شخصیت آنها شناخته شده است سؤال کنید.
پاسخ استاد فروغی:
از امام صادق(علیهالسلام) نقل شده: مداومت بر دعای شریف «أسألُ اللهَ مِن فَضلِه» مشکل ازدواج را حل میکند خصوصا بعد از نماز ظهر بگویید، بهتر است.
پاسخ استاد فروغی:
هنر، با طهارت زندگی کردن است و انسان بر اثر مراقبه و محاسبه، «عصمت» تحصیل میکند و این طهارت ثمرات عظیمی دارد که از جمله آن، «شهادت» هم میتواند باشد.
پاسخ استاد فروغی:
سلام علیکم
به چند نکته توجه کنید:
1. از رحمت خدا مأیوس نشوید «وَ لاتَیْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّه»(یوسف/87) «قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لاتَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَهِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیم»(زمر/53) بنابراین در توبه همیشه باز است.
2. زیاد استغفار کنید. «أستغفرُ اللهَ ربّی و أتوبُ إلیه»
3. شرایط زندگی از جمله خورد و خوراک و پوشاک خود را تغییر دهید خصوصا از نگاه کردن به برخی فیلمها و خواندن بعضی از مطالب در زمینه غریزه جنسی پرهیز کنید.
4. از خدا و قیامت بترسید و بدانید خدا ناظر اعمال ماست و قیامت در پیش است.
5. از خلوت مطلقا پرهیز کنید.
6. وسایل ازدواج را فراهم کنید.
7. آدم شدن خون جگر خوردن می خواهد.
8. از برخی کتابها که در آگاهی بخشیدن به عمل مذکور و راههای پیشگیری از آن نوشته شده، استفاده کنید.
9. برنامه روزانه خود را فشرده و بدون اتلاف وقت تنظیم کنید تا فرصتی برای فکر کردن و رفتن به سمت این گناه کبیره نداشته باشید.
10. ورزش کنید چون ورزش کردن به گردش خون شما کمک میکند و از سوی دیگر سبب از بین رفتن نیروی ذخیره و اضافه بدن میشود.
پاسخ استاد فروغی:
آنچه که وظیفه ماست عمل به تکالیف عصر غیبت است که منتظرین حضرت به جدّ باید رعایت کنند که در رأس آن تکالیف، معرفت به امام عصر(عج) و دعا برای فرج حضرت و در انتظار ظهور بودن است. میزبان باید زمینه را برای حضور مهمان و گرامیداشت او بنحو احسن فراهم نماید. به کتاب مکیال المکارم رجوع کنید.
اعمال روزانه: دعاها و زیارت هر روز را از مفاتیح بخوانید و مراقب انجام واجبات و ترک محرمات باشید.
پاسخ استاد فروغی:
سلام علیکم.
حال توجه در عبادت و گریه و زاری از الطاف خداوندی است که باید سجده شکر بجا آورید. برای اینکه اخلاص شما کامل شود، در خلوت عبادت کنید و حال عبادت و توجه خود را به کسی نقل نکنید و بدانید همه لطف خداست و باید شکرش را بجا آورید و از وسواس و وسوسه در عبادات و سایر امور جدا پرهیز کنید.
پاسخ استاد فروغی:
توسل کنید و زیارت آل یاسین را هر روز بخوانید و زیاد به زیارت اهل قبور بروید. همچنین از عوامل مهیّج شهوت و گناه باید اجتناب کنید.
پاسخ استاد فروغی:
سلام علیکم.
موارد زیر را انجام دهید:
1.دائم الوضو بودن 2.ذکر صلوات 3.توجه به حرمت وسواس 4.دست روی سینه گذاشتن و خواندن این دعا: «یَا اللَّهُ یَا رَحْمَانُ یَا رَحِیمُ یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِینِک»
اینها عوامل از بین برنده وسواس میباشد.