پرسش:
بنام خدا. سلام علیکم.
بنده طلبهای در آذربایجان هستم و دروس حوزوی را به صورت آزاد میخوانم. و در سن سی و یک سالگی میباشم. و توسط یکی از فقهای شهر مقدس قم معمم شدهام. در اینجا مشغول تبلیغ میباشم. بیش از یک سال و نیم است که در طریق سیر و سلوک هستم. و سعی دارم به دستورات مطابق حالم عمل نمایم. از آن جمله سعی دارم صبح ها (بین الطلوعین) در سجده ذکر یونسیه، و شبها سورههای حدید و حشر را بخوانم ...
مدتی است که دو حال برایم رخ میدهد:
1. با اینکه تبلیغ و گفتن حقایق دین یک وظیفه است با این حال روحم دنبال خلوت است و این خواست خلوت «خلوت در جلوت» نیست. میخواهم با خدا خلوت کنم. دلم میخواهد با کسی حرف نزنم و گوشه نشین شوم و فقط گریه کنم و با خدا راز و نیاز کنم. آیا چنین خلوتی را به ما اجازه میفرمایید؟ اگر اجازه میفرمایید لطفا شرایط، مدت و اعمال آنرا بیان فرمایید.
2. حال دوم و در حقیقت مشکل بزرگم این است که (نمیگویم سخن حرام بلکه) شوخی با دوستان و سخن مباح مرا مثل انجام یک گناه کبیره ناراحت میکند.
آیا سکوت مطلق را اجازه میفرمایید؟ اگر از طرف شما به این سکوت اجازه هست پس لطفا شرایط آنرا بیان نمایید. بیصبرانه منتظر جواب شما هستم.
پاسخ استاد فروغی
سلام علیکم.
پاسخ سؤال اول: به چند نکته توجه نمایید:
1. سیر و سلوک لازم است تا انسان به قله عبودیت برسد که در ذلّ عبودیت، عزّ ربوبیت متجلّی میشود. ریشه همه کمالات به عبودیّت برمیگردد.
2. طی این مرحله بدون خضر طریقت کار مشکل بلکه محال و خطرناک است.
طی این مرحله بی همرهی خضر مکن ظلمات است بترس از خطر گمراهی
بنابراین مسائل سیر و سلوک استاد طریق لازم دارد تا با امنیت در این راه سفر کنید.
3. مسائل سلوکی قابل بیان در فضای مجازی نیست. هر سالکی باید بطور مخفی وظیفه خود را بشناسد و عمل نماید.
4. به آنچه میدانید عمل کنید اما افراط نکنید و در شبانه روز ساعاتی را برای ذکر و دعا اختصاص دهید. در طول روز با مراقبه دقیق عمل کنید و به وظیفه تبلیغی خود عمل کنید چرا که خود تبلیغ توحید و ولایت و هدایت مردم از افضل عبادات است. پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به حضرت علی(علیه السلام) فرمودند: “لَأَنْ یَهْدِیَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى یَدَیْکَ رَجُلًا خَیْرٌ لَکَ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَیْهِ الشَّمْس” (الکافی، ج5، ص 36)
هدایت خداوند یک انسانی را بواسطه تو، از هر چه آفتاب بر آن می تابد افضل است.
پاسخ سوال دوم: سعی کنید خوش اخلاق باشید و نسبت به اطرافیان خود محبت داشته باشید. پرحرف نباشید و مراقب باشید خلاف اخلاق حرف نزنید.
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید ...